miercuri, 25 iulie 2012



         Magnifica inocenta a curvaraselii de partid

         Ma intreb cum si-ar mai fi manifestat interimarul marea simpatie fata de poporul german si fata de cancelarul german daca nu ar fi fost capitala Germaniei la Berlin ci la Hamburg. Ar mai fi spus “Ich bin ei Berliner” sau ar fi spus “Ich bin ein Hamburger”? De ce nu carnatzar? Mult mai aproape de adevar de altfel. Acest mioritic domn Marcu ce trage cu arcu, ar face bine sa se instruiasca si sa vada de unde vine chestia asta si care este sensul adevarat. Ma interimarule, vooorbeste gura fara tine.
        Astazi condamnatul Nastase a fost dus in fata instantei pentru nu stiu ce drac de chestie. M-am intrebat cu ce difera statutul lui de candamnat fata de alti condamnati de a fost coborat din duba fara catuse?… In fine… asta ar fi inca una dintre multele curiozitati referitoare la cat de egali suntem tratati de cei care ar trebui sa aplice un unic regulament. Jiji de ce a fost purtat in catuse? Alti penali de ce au fost purtati in catuse? Din ceea ce au spus televiziunile , am inteles ca in sala de judecata respectivul puscarias a fost aplaudat ca un martir.  Iar chestia asta m-a pus pe ganduri. Cum adica? Hai ca inteleg ca atunci cand ii esti prieten unui om, ii esti in orice situatie. Dar ca, incepand de la un anumit nivel, orice condamnare este invocata ca un act de nedreptate, pe asta nu o mai inghit.  Adica legea are voie sa pedepseasca numai pe un neica nimeni care fura o gaina iar daca furi cum fura in mod normal parlamentarul si demintarul roman, nu? Adica daca un demnitar ajunge la mititica pentru ca a furat la greu este martir iar ala care fura o gaina este un pericol social? Ciudat si pervertit simt al justitiei are buna parte a poporului asta. Se pare ca intotdeauna justitia este nedreapta cu astia.  Atat timp cat exista oameni carora plagiatul, daca nu le este confirmat legal de o comisie numita chiar de ei si in subordinea lor ( in timp ce o multime de capete incoronate ale elitei intelectuale spune exact contrariul)  nu exista si nu se simt datori sa raspunda moral printr-un firesc gest de demintate,  atat timp cat normalitatea executarii unei pedepse pronuntata de cea mai inalta instanta de judecata din tara este perceputa doar ca nedreptate iar respectivul este socotit martir in timp ce oameni mult mai jos situati in ierarhia sociala platesc mult mai greu pentru fapte mult mai mici, atunci societatea aia este complet involuata sau complet bolnava. Cum sa votez eu o asemenea clasa politica?  Cum sa o legitimez cu acceptul meu?
        Ma USL-u` lu tata, puneti pe altii in locul lui Poanta si Antonescu si o sa aveti mai mari sanse. Daca ati fi avut inspiratia sa puneti alti candidati la alegerile prezidentiale  de acum trei ani, ar fi fost alta chestie. Voi chiar nu mai aveti pe altii? Astia sunt singurele valori de la voi? Stati nasol de tot in cazul asta, pe bune. Va meritati soarta. Si v-as mai spune ceva… nu uitati ca daca acum va bucurati foarte tare ca puteti sa manipulati in halul asta complet marlanesc, nu va trece mult si exact lucrul asta se va intoarce impotriva voastra. Si aceeasi oameni vor fi gata sa va sara la carotida. Este nevoie numa de un circ mai bun. Asa ca bucurati-va acu de inconstienta si inconsistenta voastra, acu cat mai aveti timp. Nu vreti niciunii sa invatati nimic si de fiecare data va socotiti victimele celorlalti uitand de fiecare data ca si voi ati facut sau veti face la fel. Chiar nu va spune niciun sociolog nimic despre ciclicitatea si efectul de bumerang al atitudinilor maselor?  S-a mai intamplat asta. Sau ati uitat? Va comportati ca si cand vesnicia si-ar fi parcat trasura la voi in batatura uitand ca omul mai face cate un infarct, mai face o ciroza, il mai loveste  calul primariei cu copita, il mai insala nevasta sau barbatul si innebuneste putin asa de control, mai da elicopterul peste el pe trecerea de pietoni, il mai loveste damblaua in cap si multe alte feluri de intamplari complet normale atunci cand este vorba despre oameni. Multa inconstienta aveti in instalatia voastra sanitara. Ca la cat de barbati intre barbati sunteti, nu prea as crede ca aveti sange in instalatia aia. Pariem ca daca noi ca tara o luam la vale si intram in cofa, exact acelasi segment al populatiei va va acuza de inalta tradare? Imi zice si mie careva ce este cu interesele imperiale rusesti in reconstructie? 

Niciun comentariu: