marți, 3 iulie 2012


     Lovitura de stat cu papusari si marionete

     Cei care se afla in spatele acestor scenarii care, de departe, seamana a lovitura de stat de catifea, sunt completamente si bolnavi si iresponsabili. Se intampla exact ce spuneam chiar mult inainte ca USL-ul sa preia puterea. In mai putin de doua luni au fost preluate principalele institutii ale statului. Mai ramane Curtea Constitutionala si presa care nu ii este favorabila. Cu presedintia este extrem de simplu acum. Chiar sunt curios care va fi modalitatea in care vor face lucrul asta in cazul Curtii Constitutionale. Cu presa poate fi destul de simplu: fie sunt preluate, presate, mituite, santajate retelele de distributie, fie schimba componenta CNA si schimba regulile. Cu toate ca nu este de exclus nici o lege care sa interzica atacarea puterii. Vorbeam despre iresponsabilitatea papusarilor. Ceea ce marionetele nu realizeaza in momentul asta este faptul ca in momentul in care va veni nota de plata, si va veni, nu papusarii vor fi cei care isi vor rupe gatul ci aceste marionete arogante care au senzatia ca lumea incepe si se termina cu ei. Ca un adormit ca domnul Antonescu, care se comporta ca si cand ar fi somnambul atunci cand nu doarme, ca un arivist imatur cum este domnul Ponta sau Sova sau Corlatean sunt dispusi sa faca jocul asta, parca o pot intelege. Nu pot intelege cum masa cea mare a celor care si-au riscat viata in `89, nu pot intelege cum "batranii" care, cu poticneli sau fara, au pus totusi umarul la ridicarea din mizeria unei dictaturi a Roamniei, nu pot intelege cum toti acestia, indiferent de apartenenta lor de partid, pot accepta jocul asta extrem de periculos, nu pot intelege cum au puterea sa taca, nu pot sa accept ca au atat de putina demnitate incat sa accepte postura de marionete in mainile unor papusari a caror existenta este condusa doar de lacomie si nevoia bolnava de putere. Problema este ca aici nu mai este vorba despre PDL sau presedinte, despre PNL, PSD, UDMR si toti ceilalti. Aici este vorba despre mine, cetateanul roman care a dus tot greul in acesti aproape 23 de ani. Din pacate Romania este impartita in trei mari felii: o importanta felie de partid isterizata, o mare felie de Romanie amorfa si o mica Romanie constienta de pericolul deloc de neglijat.
    De ce spun ca este vorba despre o lovitura de stat? Pai... in momentul asta USL, sustinuta iresponsabil de noii ei aliati, chiar avea la dispozitie toate butoanele puterii. Nu ii mai trebuia absolut nimic sa aibe o majoritate zdrobitoare la urmatoarele alegeri. Eu stiu din surse mai mult decat sigure cum se impart la ora actuala absolut toate functiile in teritoriu. Degeaba se lamenteaza acum fruntasii PDL-isti. Intr-un film mai vechi, un personaj spunea: Hitler este de vina pentru ca el i-a adus pe rusi in Europa. Domnule Blaga, domnule Basescu, sunteti cei mai mari vinovati de ceea ce se intampla acum in tara. Colegii vostri de politichie nu au facut decat sa se foloseasca si de slabiciunile voastre dar si de faptul ca voi ati creat niste precedente. Ati semanat vant ca sa avem acum furtuna. Cred ca niciunii dintre voi nu ati invatat o lectie pe care eu o stiu de cand eram tanar: un sistem poate fi cel mai usor demolat din interiorul lui folosindu-i slabiciunile. O minima demnitate ar trebui sa va duca la concluzia ca ar fi chiar necesar pentru tara ca tot PDL-ul sa isi dea demisia, ca forma de protesc, din Parlamentul Romaniei si sa va luati portia de penitenta cerandu-va scuze poporului roman si macar de acum inainte sa va apucati sa luptati pentru interesele poporului roman.
                                                                                                                                                                                          Sincer sa fiu, imi doresc ca Politia, serviciile secrete si  judecarorii sa aibe verticalitatea sa isi faca meseria si nu sa raspunda comenzilor unor marionete luate complet de valul puterii papusarilor. 

Niciun comentariu: