miercuri, 4 iulie 2012




20 de ani cu prosti. Urmeaza inca 20?

       Daca astazi este posibil abuzul legal, lucrul asta se intampla pentru ca legile sunt prost facute (uneori voit flexibile ca sa poata fi interpretate favorabil de catre cel care este la putere) dar si pentru ca politicul a evoluat in absenta civicului. Daca pe un prim-ministru il poate sanctiona Parlamentul, daca pe un presedinte il poate santiona tot acelasi Parlament, pe idiotimea sa Parlamentul cine il poate sanctiona? Stiiiiuuuu!!! Imi veti spune ca alegatorul. Cand? Intotdeauna post-factum. Intotdeauna dupa ce relele au fost facute iar in felul asta ne mai balacim in cenusiul ipocriziei, promiscuitatii, abuzului, coruptiei inca 20 de ani. Sa mai intreb si care alegator? Cel care poate fi cumparat cu un pix si o galeata? Cel a carui memorie nu este mai mare decat aerul dintr-un balon desumflat? Evident ca parlamentarului roman, idiotizat de betia puterii, ii convine starea asta de pasivitate civica.  Stiu ca poate parea anacronica apropierea, stiu ca epocile si realitatile sunt altele, dar chiar nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca una dintre cele mai crunte dictaturi, ma refer la cea hitlerista, a pornit de la faptul ca un parlament putea sa faca ce vroia el exact pornind de la lozinca “parlamentul este suprema forta in stat”. Ei bine, NU!!! Nimeni si nimic nu are voie sa fie forta suprema in stat. Intre puterile statului trebuie sa existe o interconditionalitate care sa asigure echilibrul puterilor in stat si sa impeidice derapajul vreuneia dintre ele. Iar in momentul in care una dintre puteri sare peste cal (asa cum se intampla ingrijorator acum), trebuie imediat sanctionata. Pentru mine este complet surprinzator cum niste individualitati macar acceptabile, pot sa se transforme intr-un grup de idioti tiranici, Nu stiu cum  bunul simt comun la care se raporteaza, in general, fiecare individ in parte, atunci cand este vorba despre un  grup, atunci cand ranjetul arogant al puterii le galgaie in ochi, face din grupul cu pricina o masa al carui IQ mediu scade invers proportional cu marimea grupului. Iar cand in fruntea grupului se mai si posteaza o marioneta imbecila care si cand este treaza se comporta ca in mijlocul unui delir morfeic, zau ca eu unul ma simt extrem de idreptatit sa intreb direct: ma, tu esti prost?
       Serios vorbind, am convingerea ferma ca un parlament, oricare ar fi acela, cu atat mai mult in parlement populat majoritar cu idioti agramati, chiar ar trebui sa poata fi cenzurat. Pentru ca in momentul asta Parlamentul Romaniei nu mai actioneaza deloc in numele poporului, asa cum jignitor de mult clameaza fiecare imbecil care are in fata un microfon, ci in numele unui sistem care nu se vrea reformat, care se vede amenintat de nevoia societatii ca legea sa fie  aceeasi pentru toata lumea.
       Matzi Ponta, Matzi Antonescule (observati, ma,  faptul ca am folosit forma de reverenta a apelativului “ma”, scris cu majuscule, ca forma de respect, nu?), ia atentia incordata la mine! Va promit io ca de acum inainte am sa fac si eu pe dracu in patru sa fentez legile voastre tot asa cum faceti si voi cu legile tarii mele. Sa nu dea dracu sa inceapa oamenii sa vrea anarhie sociala in aceeasi masura in care voi practicati anarhia institutionala, ca ati rupt cuiul din floare la greu. Sper sa stiti ca mintea romanului, nu aia de grup, este extrem de inventiva. Oricum, constat in fiecare zi, cu satisfactie planganda, ca am un IQ mai mare cu macar 20 pana la 50 de unitati decat al oricarui parlamentar tampit care are pretentia sa ma conduca si nu sa ma reprezinte. De bun simt nici macar nu mai discut. O voi face peste inca 20 de ani… daca voi mai trai.
      Auziti ma? Vedeti ca asta este declaratie politica, ma! Pamflet, ma! Deci am imunitate, da? Cum va place lipsa de respect pe care voi insiva o aratati cu fiecare respiratie puturoasa ce va iese atavic din chiar creierii vostri intrati in putrefactie?

Niciun comentariu: