luni, 30 iulie 2012



     Cine pierde? Cine castiga? 

     Hai sa incercam sa punctam cateva lucruri mai pe scurt.
     Cum este posibil ca intr-un sat din Dolj (si nu este singurul exemplu din tara), sat care nu se afla pe o sosea importanta de tranzit si care nu este nici de interes turistic sau cultural, sa inregistreze o prezenta la vot usor peste 124%?
     Chestia cu furatul votului cu cartile de identitate oprite sau cu schimbatul la usa sectiei de vot a unui vot stampilat cu unul nestampilat contra unei sume de bani, ati facut-o toti in ultimii ani. La alegerile locale  insa mai mult USL-ul decat PDL-ul pentru ca primii au avut toate parghiile de putere si sentimentul de nesimtita siguranta pe fondul capitalului de simpatie. Si nu a mai facut nimeni nicio contestatie. La acest referendum, pe fondul neparticiparii masive la vot, eu unul cred ca furtul (prin turism electoral masiv, prin liste suplimentare si prin multe alte matrapazlacuri de boschetari involuati… baaaaaiiiiiii, si ca sa furati sunteti prea prosti!!!) a fost cam de 8-10%. Deci prezenta REALA  la vot a fost  in jur de 36-38%. Daca din numarul asta se scad cele cam 12% voturi imptriva demiterii (nu mai pun la socoteala voturile declarate nule) rezulta ca procentul REAL in favoarea demiterii presedintelui este bine sub 30%. Si atunci zau… Crinut… Victoras… Lasati-o moarta ca macane. V-ati dat cu stangul in dreptul la greu. Si ne mai bagati si pe noi in rahat la greu. Voi sunteti tampiti? Cum dracu o dati acu pe ilegitimitatea presedintelui atat timp cat legea spune foarte clar ce este de facut si atat timp cat voi doi nu ati obtinut niciodata un numar semnificativ de voturi care sa va legitimeze prezenta in cele mai inalte functii in stat? In mod normal fiecare dintre voi ar trebui sa lase pe altii din propriile partide sa va ia locurile. Reusiti prin ceea ce faceti si prin ceea ce nu faceti sa va bateti joc si sa decribilizati chiar si priopriile voastre partide. Si este nedrept si lucrul asta. Domnilor cu cap din PSD! Domnilor cu cap din PNL! Astia doi si cei inca cativa care le tin hangul reusesc, atunci cand va distrug credibilitatea ca partide, sa decribilizeze rau de tot ideea de pluripartidism, Si nu avem nevoie de asa ceva!!!! Ganditi-va bine la ce expuneti o tara intreaga in momentul in care ii sustineti!!!! Sau vreti sa imi spuneti ca nu va intereseaza?
      Ca sa ajunga o medaliata olimpic, care chiar stie ce este munca in folosul si pentru fala Romaniei, sa fie balacarita de doi idioti (cu pretentii de jurnalisti), care nu stiu sa faca altceva decat sa deverseze pe sticla toate dejectiile pe care le ingurciteaza la greu in schimbul unei solde otravite, este exact amanuntul care reuseste sa reliefeze foarte bine tabloul demersurilor crino-pontiste.
      In perioada asta s-au vazut foarte clar marile lacune legislative si constitutionale ale tarii asteia. Daca ar fi fost dupa mine, as introduce in Constitutie un articol care sa  prevada pedepse extrem de severe imptriva politicienilor iresponsabili care, sub protectia imunitatii pentru asa zise declaratii politice, declaratii care nu fac decat sa invrajbeasca si sa instige la violenta, la intoleranta, la minciuna, la furt. Pentru ca un Parlament sau un Guvern care, folosindu-se in mod abuziv de puterea lui discretionara, isi poate permite sa emita legi sau ordonante care sa legitimeze abuzul legislativ (si nu numai) pe langa faptul ca trebuie dizolvat, ar trebui si bagat in Curtea Martiala (daca ar mai exista asa ceva). Domnilor si doamnelor parlamentari sau factori de decizie din aparatul de stat, cu unele exceptii (nici nu stiu sa spun daca multe sau putine, daca tot este sa fiu sincer), sunteti niste NEMERNICI!!!!
      In tara asta, daca analizezi cu atentie, cea mai mare parte dintre bogatii tarii sau dintre politicienii tarii au legaturi foarte bine definite cu ceea ce, pana in 89, era “elita” de stat si de partid. Si atunci mai putem sa ne miram de ceea ce se intampla  astazi dupa 23 de ani? Subiectul asta am sa il detaliez in alta scriere.
    

Niciun comentariu: