luni, 10 iunie 2013



      Votati, ma!

       Ce ar mai fi de spus? “nimic”, ar spune neputinciosii, apoi ar continua sa desfiinteze totul. “prea multe”, ar spune inteleptii, apoi s-ar cufunda in mutenie. “asta si asta si asta”, ar spune cei care au senzatia ca le stiu pe toate, apoi ar continua sa vorbeasca fara sa spuna nimic. “Dumnezeule, am atatea sa iti povestesc”, ar spune cel care stie ca nimic nu se termina acum, apoi ar continua sa te iubeasca (chiar si pentru ca existi)… si stie ca intr-o zi totul se va termina pentru el dar va continua prin altii.
      In seara asta un natarau cu bani (l-am vazut la tv) spunea ca marea iti da libertate. Nimic mai penibil, mai frust, mai banal si mai neadevarat. Nu marea, nu pamantul, nu cerul iti da libertate ci doar puterea gandului propriu. Atat timp cat gandul tau este mai putin marcat de dependente, poti fi la fel de liber pe mare, pe uscat sau in vazduh. Cum la fel de bine poti fi sclavul marii, al pamantului sau al aerului atat timp cat in interiorul tau nu esti liber. Si curat.
      De-ai sti cat de scurta este viata. Si de-ai sti cat de frumos este Pamantul. Stiu… suna cam plat si conventional. Cand am sa reusesc sa inventez cuvantul ala unic, am sa ti-l spun. Pana atunci apelez la ceea ce tu nu poti sa simti ca esenta (chiar si pentru faptul ca este prea simplu pentru mintea ta indoctrinata si pervertita) si te limitezi doar la a citi cuvinte insirate de cei care iti pretind sa le fii fan, de cei care vor sa urce folosindu-se de trupul tau ca treapta (“pentru binele tau”,  ti se spune), de cei care nu au puterea sa vada eternitatea clipei care deja a trecut inutil, de cei care iti spun zi de zi ce este bine si ce este rau fara ca ei insisi sa aibe habar, de cei care inventeaza reguli (“in folosul tau”, ti se spune) fara ca regulile alea sa fie firescul tau ci doar interesul lor de moment (chiar si imbecilii astia uita care le este interesul pe termen lung). Pentru imbecilii astia care au uitat sa vrea aripi, pentru imbecilii astia care au uitat sa vrea sa fie delfini ce se joaca in apa marii fara sa simta adancimea sau imensitatea. Ma, Voiculescule, esti doar un psihopat decrepit obsedat de putere fara sa ai si forta necesara ca sa fii puternic pentru ceilalti. Ma, Antonescule, esti doar un tiranel guraliv mult prea impotent ca sa reusesti sa fii un tiran veritabil. Ma, Nastase, esti doar un lacom Hagi Tudose, drept este, suficient de instruit, dar asta nu te face nici mai bun nici mai om. Ma, Becali, esti doar un hotoman simpatic, ca un bufon de curte ajuns prin ironie divina simbol al marlaniei arogante de neam prost captiv intr-un bordei aurit de dimensiunile unui palat. Ma, Traiane, ai pierdut marea cand te-ai aruncat, fara colac de salvare, in politica damboviteana. Ma, Ponta, daca ai fi invatat sa te desprinzi de mitomania copilariei, poate ai fi invatat si sa fii barbat. Pe ailalti de pe langa voi, croiti dupa chipul si asemanarea tiparului vostru, nu ii mai pomenesc. Sunt prea multi. Iar pe langa voi, toata liota de lingatori de dosuri, toata liota de fani care cad pe spate la fiecare tampenie transpirata de voi, toata gasca de frustrati care mai de care mai cu fitze, ifose, analisti, antenisti, manelisti, guristi, curve, parasute, parveniti, mazari, oprisani si cati dracu or mai fi ca sunt mult prea multi. Suntem o tara binecuvantata dar cu un popor de imbecili si conducatori cretini. Dintotdeauna!!! Unii fara ceilalti nu am fi posibili. Asa ca nu avem de ce sa ne plangem. Nici macar de mila.
      Chiar nu inteleg. Nu va inteleg. Eu ies mai rar din tara ca nu mi-am permis un concediu mai mult de o data la cinci ani. M-am tot caznit de fiecare data sa cosntruiesc socialismul pe care mi l-ati servit VOI pe paine si apoi capitalismul pe care mi l-ati servit TOT VOI pe nas sau intravenos. Sunteti multi dintre voi umblati. Si politicieni si fani ai lor si cetateni blazati si cetateni agresati si cetateni constienti si cetateni deprimati. Voi chiar nu vedeti ce fac altii in alte parti? Voi chiar nu vedeti ce fac altii din tarile lor in cateva zeci de ani? Aceeasi ani in care noi nu reusim decat sa demolam? Nu va inteleg, ma cretinilor. Logica hotului este sa fure de unde este mai mult. Voi furati exact de acolo de unde nu este. Construiti, ma, intai, ca atunci o sa aveti de unde fura mai mult. Cum mama dracu, ma, toata coasta de sud a Frantei este casa langa casa ( in fo 40 de ani) iar noi nu reusim, in 100 de ani,  sa facem un rahat de autostrada care sa traverseze tara. Fara sa avem relieful pacatos al francezilor sau italienilor. Cum ma, spaniolii fac din Ibiza, in numai 20 de ani, o destinatie turistica ravnita de toata lumea iar noi nu reusim sa facem decat ruine din litoralul cu care ne-a blagoslovit, in mod nedrept, natura? Cum ma, fir-ar mama voastra a dracu de hoti cretrini si prosti, nu puteti gandi pe termen de macar 10 ani si dati in clocot TOTI sa furati si praful de pe toba in doar un ciclu electoral? Ma, fir-ati ai dracu de prostii si cretinii si hotii si imbecilii satului, pana si tunisienii, cel putin statistic vorbind, cu un venit mediu mult sub al nostru, reusesc sa faca mult mai multe din pamantul lor rosiatic si arid. Ma, bata-va Dumnezeu sa va bata de cretini, imbecili, hoti, patachine, parasute cat timp va mai bateti joc de tara asta? Sunt prost!!! Raspunsul este simplu: atat timp cat ceilalti cretini, aia care va aleg, va dau voie.
      Doamne, si cat i-as mai vrea pe romani si Romania sa fie visul celorlalti. Si ar fi si posibil daca nu am avea un popor cretin care sa nasca politicieni si mai cretini. Votati, ma!!!
     

Niciun comentariu: