duminică, 16 iunie 2013




     Maimutele

     Din ce in ce mai des sunt nevoit sa constat ca traiesc intr-o lume a surzilor si orbilor egocentrici a caror privire nu strabate mai mult de propria intimitate. Nimeni nu vede pe nimeni, nimeni nu aude pe nimeni. Doar cuvantul, mai inspirat sau doar icnit onomatopeic dar oricum eminamente infatuat, plin de sine si egolatru, este cel care te mai indeamna (destul de rar, drept este) sa crezi ca mai exista si alti oameni pe pamant. Asta in cazul in care ai in tine insuti sau insati o minima disponibilitate de a te mai uita si in alta parte decat in oglinda. Majoritatea indivizilor si individelor nu fac altceva decat sa priveasca in toti ceilalti ca intr-o oglinda in care nu vor decat sa se regaseasca pe sine, doar propria imagine si propriile principii schioape sau macar incomplete multiplicate la scara planetara.
     Suntem atat de sclavii prejudecatilor si fandoselilor conformiste incat ajungem sa ne negam pe noi insine atunci cand folosim cuvinte pentru multele oglinzi pe care ne dorim sa le avem in jurul nostru. Fatarnicia sincera ne face sa negam gustul micului bine rumenit si suculent si placerea de a plescai satisfacuti dupa o gura temeinica de bere rece doar pentru ca este de bon-ton sa negam tot ceea ce este simplu si romanesc. Personal, fara ca asta sa fie parvenitism sau pierderea radacinilor, chiar imi plac icrele de Manciuria, fasolea cu ciolan, rosiile cu branza si paine (asta mai putina ca ingrasa) si apa plata. Daca este sa ma pui sa aleg intre mici si bere si astelalte, le aleg pe astea. Pentru ca pur si simplu imi plac mai mult. De gustibus non discutandum est. Iar asta nu ma face sa fiu mai putin roman sau mai roman decat tine. Ai ceva de comentat? Esti liber(a) sa o faci. Mie nu vor inceta sa imi placa la fel de mult doar pentru ca tie iti place altceva sau pentru ca este de bon ton sa iti placa altceva in timp ce, dupa ce ai tinut un intreg discurs despre vulgaritatea micului si berii, te bagi cu totul in frigider sa te indopi cu un sac de mici si trei sticle de bere dupa care iesi din frigider si ragai, pardon, eructezi, intr-un festival al satisfactiei simturilor. Sa imi neg propriile simturi doar pentru ca prejudecata momentului imi cer sa o fac? Haidade!
     Dar sa revenim la oile noastre. De fapt la vacile, boii si bizonii nostri. Intr-o veselie mare de tot, toata lumea, in orbirea si surzenia generalizata, terfeleste, neaga, se dezice de toata lumea. Daca pana acum l-am ales pe Basescu comparandu-l cu Nastase, Geoana si Antonescu, cei trei care i-au fost adversari si competitori (deci strict analitic), tipul asta a inceput sa imi si placa pentru ca are forta sa isi puna in cap toata lumea. Nu cred sa fi fost in Romania om mai injurat, mai hulit, mai dorit mort, schingiuit, scopit, improscat cu rahat de sus pana jos decat asta. Sunt sigur ca macar 90% dintre toti cei care isi doresc neputincios macar una dintre chestiile astea, nu stiu sa spuna cu exactitate de ce. Si toate astea si de catre opozanti si de catre simpatizanti si de catre ignoranti si de catre antenisti si de catre guristi si de catre parasute si de catre sclifositi si de catre curve si de de catre sfinti si de catre stanga si de catre dreapta si de catre sclavi si de catre stapani si de catre anarhisti si de catre democrati si de catre tehnocrati si de catre onanisti si de catre analisti. Mie unul chiar imi place chestia asta. Nu spun ca este bun, nu spun ca este rau. Spun numai ca are forta sa fie in razboi cu toata lumea. Mai putin cu Romania. Tipul are suficient nerv sa accepte sa fie urat si detestat de catre toata lumea fara sa fie un dictator. Sa nu uitam ca nu are niciun fel de parghie de putere in mana iar puterea in stat apartine 100% USL. Oricat de mult v-ar placea multora dintre voi sa va mintiti cu contrariul. Inseamna ca daca poate ceva, poate prin el insusi si prin forta de a se impune unor noduri de putere si influenta. Daca poate sa reziste tuturor, o face prin el insusi nu prin ceea ce mai are ca forta institutionala. V-ati prins cat de prosti sunteti toti? V-ati prins cat de barbat este? Mult mai barbat decat oricare dintre toti cei care declarativ i-ati lua glanda. De ce nu o faceti daca sunteti “barbati” si fufe cu gura mare? Ce va opreste sa ii trageti un glonte in boase sau sa ii turnati matraguna intre degete? Nu cumva chiar lipsa de barbatie? Pai atunci continuati sa ridicati galetile cu noroi electoral ca solutii nu sunteti in stare sa produceti. Continuati sa va vaicariti si sa va vaitati ca pentru altceva oricum nu aveti suficienta forta. Mie tipul chiar a inceput sa imi si placa pentru ca are suficienta forta in el sa fie singur impotriva tuturor. De ales oricum va trebui sa aleg un altul.
      Eu unul voi continua sa va vad, sa va aud si nici nu poate nimeni sa imi astupe gura. Inainte insa de a le face pe toate astea, am sa continui sa gandesc cu propriul meu cap. Voi faceti cum vreti voi. Ca va autodeclarati de stanga sau de dreapta, ca nu vreti sa va auziti si sa va vedeti decat pe voi insiva, ca sunteti pro sau contra doar pentru ca sunteti indoctrinati, sau doar idioti, este problema voastra. Oricum nu au cum sa existe atatea oglinzi incat sa cuprinda toata egolatria voastra. Majoritatea dintre voi sunteti bietii cei mai tare din parcare.

Niciun comentariu: