luni, 9 aprilie 2012



         Un congres pe termen scurt


         Se pare ca trambitatul Congres USL nu a avut alt scop decat sa ridice in slavi prezenta unui fost vicepresedinte PDL migrat direct pe functia de vicepresedinte PNL si persiflarea presedintelui Basescu. Evident ca promisiunea reciproca in virtutea careia niciunul dintre partidele componente USL de a nu avea intelegeri cu PDL pana in 2016 este o chestie in care nimeni nu crede. Asa ceva nu face nici cat promisiunile, cumulate, de iubire vesnica ale pensionarelor unui bordel. Gestul de a rupe scrisoarea Presedintelui Romaniei in plen (scrisoare prin care acesta ii instiinta pe cei trei presedinti de partide ca este gata sa demisioneze daca acestia sprijina schimbarea Constitutiei in asa fel incat in toamna sa aibe loc si alegeri prezidentiale), dincolo de gratuitatea lui si de potentialul isterizant pentru talibanii celor trei partide, este, ca esenta, o sfidare complet periculoasa prin care, indirect, un cetatean oarecare, prin puterea exemplului, indeamna la nesupunere atunci cand este vorba de institutiile statului. Spun lucrul asta pentru ca acea scrisoare nu venea de la un oarecare cetatean al Romaniei ci de la PRESEDINTIE. Si daca tot suntem intr-un stat politienesc, intr-o dictatura, ii indemn pe domnii Ponta (copilul teribil si prostcrescut care sparge geamuri pentru ca nu isi poate obiectiva furia neputincioasa  in alt fel) si Antonescu (Chivuta de servici careia ii curg numai laturi pe la colturile gurii atunci cand incearca sa o deschida) sa se intrebe daca asa ceva ar fi fost posibil atunci cand domnul Iliescu era presedinte sau domnul Nastase primministru. Nu vreau sa discut mai mult despre subiectul asta asa cum nu vreau sa discut prea mult nici despre faptul ca gestul presedintelui Basescu de a trimite acea scrisoare mi se pare a fi doar o tentativa de manipulare nu prea reusita a opiniei publice  si care nu are nicio sansa sa convinga decat pe si asa fidelii votanti pedelisti tocmai prin faptul ca reactia infantilului dom Ponta si mahalagiului domn Antonescu, era complet rpevizibila. Si atunci?
       Nici nu s-a terminat bine orgasmul oratoric de la ceea ce parea sa fie un altfel de Congres al XV al PCR ca a si aparut inca un eveniment care sigur va avea consecinte in menajul asta in trei care se cheama USL. Presedintele organizatiei PNL de Bucuresti (om cu multe reusite in cadrul partidului) si inca alti doi sau trei demnitari de frunte ai PNL , sunt inlocuiti cu alti membrii ai PNL, membri  fara rezultate notabile in afara compromiterii sistemului de sanatate si munca cu niste ani in urma. Lucrul asta facandu-se fara sa se discute cu cei inlocuiti si datorita unor motive care te lasa cu gura cascata: au colaborat cu PSD. Adica cu partenerul din ceea ce se vrea monolitul USL. Asta da mostra de democratie a domnului Antonescu. Cine, ce zicea despre dictatura?
       Din pacate, mult prea imbuibatii aristocrati pedelisti sigur nu vor sti sa transforme aceste doua evenimente in puncte pentru ei. Ma refer la manifestarile paranoice de betie a puterii din cadrul Congresului USL si la  intamplarea de astazi cu presedintele de Bucuresti al PNL. Aceste doua evenimente  ar putea fi speculate atat de subtil si pervers in acelasi timp incat USL ar putea sa pierda macar cateva procente si la alegerile locale si la cele parlamentare NUMAI datorita greselilor complet puerile pe care le contin in subtext: indemnul la anarhie prin sfidarea institutiilor statului si caracterul dictatorial si arbitrar al deciziilor conducatorului unui partid care se pretinde a fi democratic.

Niciun comentariu: