vineri, 20 aprilie 2012



           Bunicuta isi arata coltii


           Pentru prima oara cineva din PSD maraie inspre PNL. Iar cel care a facut-o a fost chiar domnul Ion Iliescu. Ceea ce inseamna ca dinozaurii dau semne ca nu mai au chef sa se prefaca. Domnul Iliescu a rostit foarte clar ca stapanul in casa  este PSD iar fata in casa este PNL, prin urmare  aceasta, conform uzantelor feudale, ar cam trebui  sa se cam puna capra. De celalta parte, orice aparitie PNL-ista nu rateaza niciun moment sa isi etaleze aroganta de prost care si-a vazut sacii in caruta. Ma intreb cand se vor trezi la realitate PNL-istii cu cap ca sa vada cat rau le face presedintele lor care da tonul prostiei politice. Parerea mea este ca o alianta construita numai ca sa dea jos un presedinte, nu va avea nicio sansa sa faca mare branza ca guvernare a unei aliante. Cred ca nici macar nu vor ajunge sa guverneze impreuna. Iar daca o vor face, sigur PNL-ul va fi doar fata in casa. Va fi insa mult prea tarziu ca sa mai poata schimba ceva. Si asta doar din cauza lipsei de viziune politica si a orgoliului de neam prost parvenit al presedintelui PNL. Domnul Tariceanu era infinit mai vertical si mai rafinat si mai consistent decat distinsul domn Antonescu. Barca PDL-ista ia din ce in ce mai multa apa. Se intampla exact ce previzionam acum vreo doua luni: daca PDL nu este in stare sa se restructureze, risca foarte tare sa nu prinda Parlamentul. Iar lucrul asta este extrem de periculos pentru ca in atare situatie nu va exista opozitie. Multele matrapazlacuri, multele furtisaguri, multele tunuri, incompetenta in administrare, lipsa de raspundere fata de banul public,  incep sa iasa la iveala. Simptomatica este "tacerea" presedintelui Basescu. Cred ca domnia sa se lasa prada visului ca ar putea sa apara (sau sa inventeze chiar domnia sa) din senin o formatiune politica ce ar putea sa fie o contrapondere viabila pentru USL. Lucru care nu vad cum ar putea sa se intample. Doar daca PNL-ul se mai sparge inca o data. Ceea ce este foarte putin probabil dar nu de neluat in seama. Iar in cazul asta ar fi un soi de alianta DA redivivus. Oare va musca PSD-ul?
          Chiar nu mai inteleg ce poate sa aibe in cap USL-ul asta atunci cand vine cu o motiune de cenzura in care nu crede, care stie sigur ca nu va trece si care oricum nu vrea sa treaca pentru ca asta ar insemna sa treaca   la formarea unui alt guvern intr-o perioada in care au cea mai mare sansa sa isi rupa gatul. Ca de obicei, cred ca este vorba doar despre ipocrizie si un joc politicianist complet iresponsabil. Continua cu totii sa isi bata joc de noi.
         Scria o mai recenta cunostiinta pe facebook: "oamenii inteligenti nu fac politica". Eu adaug: din pacate. Din pacate pentru ca in cazul asta nu mai avem dreptul sa ne plangem. Si as mai adauga: chiar avem nevoie ca oamenii inteligenti sa faca politica dar cu conditia sa nu isi faca banii doar din politica.
        Eu unul astept mutarea primului ministru. Oare ce va alege? Sa incerce sa isi faca treaba cat mai bine la Guvern sau sa "nasca" o formatiune politica? Oare este cineva atat de perspicace in tara asta incat sa vada ca numarul celor dezamagiti si/sau nehotarati este mult mai mare decat numarul celor care vor merge la vot?

Niciun comentariu: