marți, 27 martie 2012



           Eterna duplicitate

           Cu fiecare zi ce trece, mai tare-mi zburda verde in priviri, nastrusnica imperechere dintre astre ce naste o alta primavara printre flori. Vad chipurile inca desfrunzite zambind timid spre boarea ce se-asterne printre nori. Ma bucura-ndrazneala unui san ce se arunca-n ochii mei avizi de soare in timp ce pasi-mi tematori scruteaza cresterea, in timp, a zilelor de primavara. In fiecare dimineata pandesc ivirea firelor de iarba ce-am semanat cu sarg mai zilele trecute. De la o zi la alta curtea-mi este populata de tot mai multe siruri de lalele, iar trei zambile tremurande, au inflorit intre amiaza si-nserare. Scrutez cu zambetu-mi in gene inaltul cerului albastru nefiresc, sperand la primul zbor de randunele ce-ar creste-n varful nucului de prin vecini. Migratii pline de mister se-anunta-n vantul ce se misca-n crengi. Probabil inca mai asteapta al verdelui de frunze zumzet lin, ca un semnal ca totu-i pregatit in lume sa ne asternem primavara-n gand.
         Devansand insa migratia naturii de la intunecare la lumina, s-a dat startul la migratia politica. La fel de previzibila, privita prin prisma la fel de firestii duplicitati a caracterului politicianului roman, ca si schimbarea anotimpurilor. Cand ma refer la migratia politicienilor de la un patid la altul, nu incerc nici pe departe sa abordez atare curvaraseala de pe pozitii politice ci doar prin prisma devoalarii desavarsitei imperfectiuni a caracterului romanului ajuns in politica, parvenit care tine cu tot dinadinsul sa ramana la impartirea bucatelor. Daca pana azi dimineata toti urlatorii din USL infierau cu manie proletara traseismul politic, din senin astazi nu numai ca au tacut dar au avut reactii de justificare, de acceptare, de motivare a curvaraselii politice, devenind in felul asta, dintr-o ilustra matroana intelegatoare, tandra si fecunda, o biata hoasca ce-ti plaseaza o curva stirba la un colt de strada. Sa fiu bine inteles!!! Cand scriu curva, in niciun caz nu ma refer la absolut nimic care are legatura cu sexul, si cu atat mai putin cu femeia, ci cu caracterul duplicitar, ipocrit, mincinos al omului. Curva nu este femeia care are legaturi sexuale cu mai multi barbati (din punctul meu de vedere, bine face), este insa omul care insala de dragul de a insela, care mintre de dragul de a minti, care este duplicitar, care schimba tabara sub motivatia pragmatismului. Este vorba de caracter. Pe scurt, un vicepresedinte PDL pleaca, impreuna cu toti  ceilalti parlamentari din judetul in care a fost ales si cu inca 40 de primari, la PNL. Frumos este faptul ca acest parlamentar ataca destul de vehement pana nu de mult alianta USL, iar USL-ul il balacarea cu sarg pe acest domn. Incepand insa de azi, totul s-a transformat intr-o iubire imaculata. Evident ca speculatii pe marginea cauzei acestei migrari in masa se  pot face foarte multe, iar motivarea acestei decizii  poate sa imbrace forme dintre cele mai nastrusnice si fanteziste. Realitatea este una singura: curvaraseala. Si duplicitatea  ca o trasarura de esenta atat a celui care fuge cat si a celor care il primesc. Acelasi lucru s-a intamplat de prea multe ori si cu PDL-ul. In cine si in ce sa mai crezi?
       Sigur acest fapt se va repeta, in perioada urmatoare, din ce in ce mai mult. Si intr-un sens si in celalalt. Daca PDL-ul nu se va destrama in aceasta perioada sau nu se va contracta la un nivel la care chiar prezenta in Parlamentul Romaniei ar fi o mare reusita, va reusi sa culeaga undeva la nivel de 30-34% din voturile de la alegerile parlamentare. Lucrul asta este conditionat insa de o curatenie de primavara temeinica pe de o parte, iar pe de alta parte de constientizarea populatiei ca un vot masiv pentru USL ar fi complet periculos pentru populatie. Lipsa unei contraponderi politice serioase duce fara dubii la abuzuri fara limite.

Niciun comentariu: