sâmbătă, 20 iulie 2013

       Morala ipocrita a televiziunilor

       ProTv, ca de obicei, face din inmormantarea unui prostovan arogant, stirea zilei. De fapt s-a specializat in promovarea neamului prost, plin de el, arogant, gaunos. Vorbeste despre "tragedie" si despre fastul inmormantarii. Pai "tragedia" a fost posibila din cauza arogantei unui dobitoc care si-a dat dreptul sa sfideze toate regulile crezand ca daca legile societatii ii sunt la degetul mic, la fel ii sunt si cele ale fizicii. Iar fastul inmormantarii este alta dovada de neam prost parvenit. Aidoma numelor "sonore" care au tinut sa isi exhibeze opulenta cine stie cum dobandita. Din pacate este plina societatea de asemenea neamuri proaste carora nicio lege nu li se aplica si lor. De la premier pana la ultimul imbuibat fara carte. Grandomanie, egolatrie, neamuri proaste, megalomani incepand cu micii trepadusi de partid si din posturile de directori, prostovani notorii, ajunsi prin voia partidului, continuand cu primarii carora aroganta nu le mai incape in hainele prea stramte si continuand cu tot felul de alte parasute devenite celebre datorita unei mediatizari excesive ceruta de prostia si lipsa de educatie a consumatorului. Imbecilii astia nu vor putea invata niciodata ca aroganta nu ii va duce la nivelul valorii autentice. Vor fi intotdeauna doar gunoaie arogante scoase la suprafata de inocenta omului simplu care voteaza dorindu-si in gand sa devina si el "domn" sau "doamna" ca astia.
        Morala comuna, expresie a normelor nescrise cu ajutorul carora oamenii pot convietui in prezenta celorlalti oameni si impreuna cu ei? Doar concept golit de sensuri. Sa nu furi? "Haidade! Pai eu sunt prost sa nu fur?", isi spun ei mandri de ei insisi, dominati de cosntiinta valorii lor de jmecheri. Sa nu minti? "Pai ce farmec ar mai avea sa nu o fac daca am in fata o multime de prosti care nu vor decat sa fie mintiti?", isi spun ei creazand ca in felul asta devin superiori semenilor lor.
        La tot pasul te sufoca tot felul de neamuri proaste care au damblagit atat de mult incat au sezatia ca devin nemuritori daca apar pe sticla sau daca au posibilitaea sa se joace cu mintile oamenilor, din fata camerelor de luat vederi. Imbecili plini de ei a caror minte s-a redus la calculul banilor pe care ii vor castiga inseland, mintind, sfidand, confundand notorietatea cu autoritatea, prostia poleita cu valoarea.
Gunoaie care fac justitie din fata camerelor de luat vederi. Gunoaie care sfideaza forta trenului. Gunoaie care au senzatia ca le creste valoarea odata cu ratingul. Gunoaie care au senzatia ca le creste anvergura direct proportional cu numarul minciunilor debitate la emisiunile de stiri, la asa zise emisiuni de analiza fara cap si coada (complet schioape de altfel), tzafne de neamuri proaste. Gunoaie ale caror minti nu reactioneaza decat la vederea banilor. Gunoaie care au ajuns sa monopolizeze sau sa imparta culorile de parca trandafirul nu ar fi fost rosu de cand lumea, de parca portocaliul nu ar fi fost culoarea dintotdeauna a portocalei, de parca galbenul nu ar fi fost dintotdeauna culoarea florii soarelui, de parca albastrul nu ar fi fost dintotdeauna albastrul marii, de parca verdele nu ar fi fost dintotdeauna culoarea ierbii. Sunteti niste imbecili cu totii. Niste imbecili care se folosesc de inocenta si saracia omului simplu. De credulitatea lui si de saracia lui. Cretinilor, aristocratia mintii nu se masoara dupa numarul de minciuni pe care le debitati, bogatia nu se masoara in numarul de milioane furate sau preluate de la fosta Securitate sau de la bugetul statului.
        De fapt nu este vina voastra. Este vina televiziunilor. Incepand cu asa zisii jurnalisti care isi vand constiintele pentru bani sau o faima efemera si terminand cu cei aflati in spatele lor, darnicii lor platitori de bani grei obtinuti, de cele mai multe ori, prin orice alt fel de mijloace decat legale. A televiziunilor care nu informeaza ci doar manipuleaza perceptia, constiinta, vointa unei intregi natii. Toate televiziunile din tara asta nu se ridica nici macar pana la nivelul talpii unor posturi profesioniste din lumea larga. Televiziuni mediocre intr-o tara mediocra. Televiziuni ipocrite ce deservesc o morala ipocrita.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Iar a lovit trenul ceva prost de pe sticla? Pe care?

Unknown spunea...

@Anonim Ai spus tu pe care. Un prost.