joi, 4 iulie 2013

Inca un recurs la memorie. Sau cum zicea ala: “Sa nu uiti, Darie!”



      Inca un recurs la memorie. Sau cum zicea ala: “Sa nu uiti, Darie!”

      Pe data de 28.06.2012 scriam urmatorul text (ne`a Turcescule, ne`a Cristoiule, dati-o in balarii  de ingamfare ca eu am scris inaintea voastra o gramada de chestii; inclusiv “lovitura de stat” am scris inaintea voastra; si fara sa ma apere notorietatea)

Sa nu va mai vaitati cand abuzul indreptat acum impotriva unui strain se va indrepta si asupra voastra... Va fi prea tarziu.

     Ii pun cateva intrebari primului ministru. Si sunt doar intrebari, nu afirmatii, deci nu ma poate acuza nimeni ca as vrea sa jignesc pe cineva. Uite-le! Ba, tu esti prost? Ba, tu esti idiot? Ba, tu esti tampit? Ba, tu esti boschetar? Evident ca la asemenea intrebari ar fi numai optiunea dumnealui sa raspunda intr-un fel sau altul. Ar merge si sofismele judecatilor lui Solomon. Adica abordarea unei logici trivalente pentru orice fel de raspuns. Daca banuiesc cat de cat cam ce ar raspunde distinsul domn primministru, in ceea ce ne priveste pe toti ceilalti, chiar am certitudinea acum ca ne ia si de prosti si de idioti.
     Pentru ca exista pericolul ca o ordonanta de urgenta sau o hotarare a Curtii Constitutionale sau orice act care trebuie sa produca efecte juridice sa nu fie publicat in timp util (legal orice act legislativ produce efecte juridice doar dupa publicarea lui in Monitor), onor Guvernul Romaniei a hotarat ieri (pe sestache) ca Monitorul Oficial sa treaca in subordinea Guvernului. Atat timp cat nicio lege (chiar daca absolut nicio necesitate vitala a tarii nu impunea o asemenea decizie luata prin Ordonanta de URGENTA) nu interzice acest lucru, este dreptul lor legal (da-o in ma-sa de moralitate la nivelul lor!!!) sa faca si chestia asta. Numai ca supriza!!!! Nici nu a fost trecut bine in subordinea Guvernului ca a si aparut (la mai putin de 24 ore) anuntul ca domnul Voiculescu si-a dat demisia din Senatul Romaniei. Si care este chestia? Mare branza! Domnia sa, un personaj extrem de controversat, recunoscut ca  turnator al Securitatii Republicii Socialiste Romania, personaj asupra caruia planeaza banuiala ca si-a insusit o halca importanta din fondurile amintitei institutii de toata fala a societatii multilateral dezvoltate, fericitul posesor al catorva dosare penale pe rolul unor diverse instante de judecata, are (avea, pentru ca dupa cum o sa vedem, nu o sa mai aibe) maine termen de judecata intr-un dosar penal, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Adica termenul ultim. Or, in cazul in care distinsul domn nu mai este senator, amintita curte nu mai are dreptul sa il judece si atunci procesul trebuie mutat la o instanta inferioara si luat de la zero. Si cum ne-am obisnuit ca la nivelul lor "de indata sa insemne macar o saptamana, este de asteptat ca un proces luat de la zero sa dureze nu stiu cati ani iar prescriptia sa isi faca afectele dupa numai cateva luni.  Singura modalitate prin care se poate atesta faptul ca domnul Voiculescu nu mai este senator, era publicarea in Monitorul Oficial a hotararii dumnealui de a-si da demisia din Senat. Minunat!!! Curat murdar, coane Fanica! Sau nu! In cazul de fata este "murdar curat, coane Viorele". La o adica care este smenu, nene? Niciunul. Eu chiar m-am obisnuit ca legal sa fie salvati tot felul de neispraviti, de hoti, de corupti, de smenari, de facaturi sinucigase. Mare chestie.
     Si ca veselia sa fie completa, onor ministrul edicatiei ia astazi hotararea sa blocheze activitatea institutiei care maine ar fi trebuit sa inceapa dezbaterea pe marginea suspiciunii de plagiat a onorabilului si imaculatului nostru sef de guvern.
     Partea cea mai injositoare pentru noi ca natie este insa faptul ca boborul arborigen, deprins sa gandeasca doar prin ochelarii instinctelor primare, dominat fiind de viscerala lozinca "jos", chiar nu vrea sa vada ca aici nu mai este vorba despre politica si preferinte politice. Si acum ca si alta data, in loc sa vada pericolul pe termen nu foarte lung, isi mesteca mucii bucurandu-se "mamaaa ce bine le faceeee, mortii  ma-sii de presedinte, huooooo, chiorule" fara sa vada ca toate astea nu au legatura nici cu presedintele, nici cu pedelistii "in gura ma-tii si tu", nici cu politica si cu atat mai putin cu poporul statistic. Are totul legatura numai cu faptul ca trebuiesc salvati marii penali, marii hoti, marii pradatori ai acestei tari, cei datorita carora oricare dintre noi traieste mai prost cu fiecare zi ce trece. Iar politicul i-a ajutat peste poate. Din pacate niciunul dintre ei nu este in stare sa invete lectia abuzului la care sunt supusi chiar ei atunci cand nu sunt la putere. Tind sa cred ca astia nu si-au facut nici macar liceul. Cum dracu au devenit profesori cu doctorate si tot felul de alte titluri de parveniti daca nu au tinut minte nici macar legea actiunii si reactiunii a lui Newton, lege care se preda in anii de liceu?


Apoi pe 30.06.2012 scriam urmatorul articol:

Ceea ce este imoral nu este in mod obligatoriu si ilegal... asa ca, traiasca abuzul legal

    Incerc sa ascult cat mai multe posturi de televiziune si cat mai multe pareri si pro si contra demisiei premierului. Inainte de toate, as vrea sa spun ca sunt dispus sa pariez pe oricat si pe orice ca dincolo de promisiunea (iarasi l-a luat gura pe dinainte) premierului facuta ieri unui ziar spaniol ca isi va da demisia daca se va dovedi ca a plagiat, nu o va face. Si asta se va intampla doar pentru ca nu se va gasi formula legala sa se demonstreze plagiatul sau organismul acceptat, de toata lumea, care sa o faca. De tot rasul, nu?
   Parerile pro demisie pun accentul pe aspectul moral al problemei. Si in buna masura au dreptate. Parerile contra mizeaza pe faptul ca formal nu a fost declarat, demonstrat lucrul asta. Mai mult chiar, devine mai important nu faptul in sine ci faptul ca "nenorocitul" de Basescu se foloseste de dosare, incercandu-se deturnarea atentiei privitorului de la aspectul punctual la "da ala de ce a facut?". Cumva au dreptate. Am in vedere proverbul romanesc "hotul neprins este negustor cinstit". Pentru mine nu asta este problema cea mare. Personal il socot, pe distinsul premier, doar un limbric arogant care incearca sa ma prosteasca, instabil in declaratii si, iar domnia sa inca nu o stie, este la fel de trecator ca oricare alt om. Nu ma ingrijoreaza nici macar faptul ca niciunii nu vad barnele pe care fiecare le au in ochi. Nu ma ingrijoreaza nici macar faptul ca fiecare dintre ei ii socotesc pe toti cei care sunt impotriva lor ca facand parte din tabara adversa, slugi platite rauvoitoare bla bla bla. Pe mine ma ingrijoreaza lipsa de incredere in institutiile statului. Lipsa de incredere care in buna masura este justificata. Ma ingrijoreaza lipsa reperelor de autoritate morala, ma ingrijoreaza contestarea oricarei autoritati, ma ingrijoreaza faptul ca notorietatea este confundata cu autoritatea, ma ingrijoreaza nonsalanta si ingaduinta cu care fiecare isi valorizeaza propriile pozitii in raport cu aceleasi aspecte ale celuilalt. Ma ingrijoreaza usurinta cu care oamenii vizibili isi valideaza prezenta adaptand moralitatea si legalitatea la nevoile lor imediate si nu adaptandu-si propriile pozitii la normele minim morale si maxim legale existente la un moment dat. Prea complicat. nu? Hai altfel: in momentul in care nu imi convine o norma, o regula, o lege, o schimb in mod unilateral doar pentru ca sunt in pozitia sa o pot face. Numai ca aceasta norma, regula, lege ii priveste pe toti ceilalti si normal ar fi ca o asemenea schimbare sa fie negociata cu toti ceilalti. Altfel este anarhie sau tiranie obiectivata prin legile pe care in mod unilateral le produc in doar interesul meu sau al grupului meu. Iar o asemenea abordare da dreptul fiecarui grup in parte sa isi faca propriile reguli pe care va incerca sa le impuna cu forta celorlalti. Miroase cumva a dictatura? In definitiv cele trei trepte de manifestare succesiva  puterii a fost definita inca din antichitate si se tot repeta: anarhie, dictatura, democratie... si iarasi anarhie... Noi unde suntem?


Iar in 01.07.2012 scriam:

Un partid unic cu factiuni care se cheama PNL, PDL, PSD si toti ailalti P...

    Intamplarea face ca in secunda asta sa il vad pe sticla pe un tampit gras, urat, arogant, plin de el, fanfaron si parca vomitat pe marginea santului cu un dictionar enciclopedic in mana ca sa para ca are stil. Cred ca Mihalache il cheama si este de la PNL. Inca o data, chiar nu inteleg cum un asemenea partid  nu gaseste niste oameni ceva mai de calitate decat domnii astia gen Antonescu, Mihalache, Voicu, Tusa si multi altii a caror prestatie aduce de cele mai multe ori cu gangaveala agresiva a prostului plin de sine care are senzatia ca pretiozitatile verbale pigmentate la greu cu tzatzisme suburbane ar avea ceva de a face cu rigoarea unei minti evoluate, indivizi care au senzatia ca unul ca mine care chiar pretuieste ironia fina si causticitatea cu stil ar si trebui sa rada, ca la o gluma buna, la marlaniile lipsite de argumente elaborate. Iar PNL, ca si PSD de altfel, chiar au si oameni de valoare. Ma tot intreb cum de nu au loc in fata oamenii de calitate. Raspunsul mi se pare destul de simplu: dincolo de doctrine de parada, oamenii astia chiar sunt organizati ca oligarhii autarhice in care valoarea nu are loc ci doar avaritia, caracterul lor hraparet insatiabil. Pana la urma toate partidele astea au in comun  interesele lor strict economice. Iar PDL-ul ca entitate politica distincta (fara ca asta sa insemne ca nici aici nu ar fi oameni de valoare) nu iese deloc din tiparul asta. Cu cateva zile in urma au avut un congres sau conventie. Ma rog... chestia aia de partid unde isi fac ei alegerile fabuloase.  Ceea ce am vazut si am auzit dupa lucrarile amintitului ce o fi, chiar ma pune pe ganduri. Intr-o perioada cand tampitul domn Ponta nu lasa sa treaca o zi fara sa scoata o declaratie in totala contradictie cu declaratia din ziua anterioara facuta pe aceeasi tema, ailalti domni la fel demonstreaza ca nu au invatat nimic sau ca nu vor sa invete nimic sau ca pur si simplu nu pot sa invete nimic. Inca o data au dat-o pe faptul ca au pierdut guvernarea din cauza masurilor de austeritate luate. Complet eronat!!! Au pierdut increderea electoratului pentru ca au promovat acelasi timp de "mafie ticalosita" pe care o incriminau atunci cand au castigat alegerile. Nefiind capabili sa accepte lucrul asta, coroborat cu faptul ca la varf PDL-ul nu a fost in stare sa aduca alti oameni si, in mare, au fost alesi cam aceeasi oameni, ma face sa cred ca nu vor avea cum sa convinga electoratul acela tacut care gandeste si care ar putea sa schimbe raportul de forte. Pacat!!! Toti astia din intreaga clasa politica chiar nu pot sa gandeasca faptul ca acea masa invizibila despre care vorbeam, ar putea la un moment dat sa atinga stadiul de masa critica ce ar fi in stare sa mature, cu nemultumirea ei, tot ceea ce este gaunos, nemernic, parvenit in toate aceste partide?


Si uite vere ce scriam pe 03.07.2012”

 Lovitura de stat cu papusari si marionete

     Cei care se afla in spatele acestor scenarii care, de departe, seamana a lovitura de stat de catifea, sunt completamente si bolnavi si iresponsabili. Se intampla exact ce spuneam chiar mult inainte ca USL-ul sa preia puterea. In mai putin de doua luni au fost preluate principalele institutii ale statului. Mai ramane Curtea Constitutionala si presa care nu ii este favorabila. Cu presedintia este extrem de simplu acum. Chiar sunt curios care va fi modalitatea in care vor face lucrul asta in cazul Curtii Constitutionale. Cu presa poate fi destul de simplu: fie sunt preluate, presate, mituite, santajate retelele de distributie, fie schimba componenta CNA si schimba regulile. Cu toate ca nu este de exclus nici o lege care sa interzica atacarea puterii. Vorbeam despre iresponsabilitatea papusarilor. Ceea ce marionetele nu realizeaza in momentul asta este faptul ca in momentul in care va veni nota de plata, si va veni, nu papusarii vor fi cei care isi vor rupe gatul ci aceste marionete arogante care au senzatia ca lumea incepe si se termina cu ei. Ca un adormit ca domnul Antonescu, care se comporta ca si cand ar fi somnambul atunci cand nu doarme, ca un arivist imatur cum este domnul Ponta sau Sova sau Corlatean sunt dispusi sa faca jocul asta, parca o pot intelege. Nu pot intelege cum masa cea mare a celor care si-au riscat viata in `89, nu pot intelege cum "batranii" care, cu poticneli sau fara, au pus totusi umarul la ridicarea din mizeria unei dictaturi a Roamniei, nu pot intelege cum toti acestia, indiferent de apartenenta lor de partid, pot accepta jocul asta extrem de periculos, nu pot intelege cum au puterea sa taca, nu pot sa accept ca au atat de putina demnitate incat sa accepte postura de marionete in mainile unor papusari a caror existenta este condusa doar de lacomie si nevoia bolnava de putere. Problema este ca aici nu mai este vorba despre PDL sau presedinte, despre PNL, PSD, UDMR si toti ceilalti. Aici este vorba despre mine, cetateanul roman care a dus tot greul in acesti aproape 23 de ani. Din pacate Romania este impartita in trei mari felii: o importanta felie de partid isterizata, o mare felie de Romanie amorfa si o mica Romanie constienta de pericolul deloc de neglijat.
    De ce spun ca este vorba despre o lovitura de stat? Pai... in momentul asta USL, sustinuta iresponsabil de noii ei aliati, chiar avea la dispozitie toate butoanele puterii. Nu ii mai trebuia absolut nimic sa aibe o majoritate zdrobitoare la urmatoarele alegeri. Eu stiu din surse mai mult decat sigure cum se impart la ora actuala absolut toate functiile in teritoriu. Degeaba se lamenteaza acum fruntasii PDL-isti. Intr-un film mai vechi, un personaj spunea: Hitler este de vina pentru ca el i-a adus pe rusi in Europa. Domnule Blaga, domnule Basescu, sunteti cei mai mari vinovati de ceea ce se intampla acum in tara. Colegii vostri de politichie nu au facut decat sa se foloseasca si de slabiciunile voastre dar si de faptul ca voi ati creat niste precedente. Ati semanat vant ca sa avem acum furtuna. Cred ca niciunii dintre voi nu ati invatat o lectie pe care eu o stiu de cand eram tanar: un sistem poate fi cel mai usor demolat din interiorul lui folosindu-i slabiciunile. O minima demnitate ar trebui sa va duca la concluzia ca ar fi chiar necesar pentru tara ca tot PDL-ul sa isi dea demisia, ca forma de protesc, din Parlamentul Romaniei si sa va luati portia de penitenta cerandu-va scuze poporului roman si macar de acum inainte sa va apucati sa luptati pentru interesele poporului roman.
        Sincer sa fiu, imi doresc ca Politia, serviciile secrete si  judecarorii sa aibe verticalitatea sa isi faca meseria si nu sa raspunda comenzilor unor marionete luate complet de valul puterii papusarilor. 


Va mai aduc eu aminte si altele. Acum ma culc ca sunteti prosti.


Niciun comentariu: