miercuri, 8 august 2012




       Sectia de psihiatrie

       Nu stiu… nu ne mai facem bine. Personal mi se pare exagerat tam-tam-ul cu putzoiul asta de Sova. Evident ca nu am de gand sa neg imens de marea nedreptate careia i-au cazut victime evreii pe parcursul timpului si, in special, in al doilea razboi mondial. Evident ca declaratiile lui, facute de pe pozitia de persoana publica, sunt de o inabilitate care se confunda cu prostia. Personal il socot un mic cretinel plin de el, arogant si total lipsit de abilitate politica. Despre diplomatie nici macar nu mai poate fi vorba. Ce mare chestie era sa repare, in timp, toata acea gafa monumentala? Evident ca domnia sa este de o prostie la fel de monumentala ca sa nu inteleaga faptul ca sunt o multime de lucruri pe care trebuie sa le articulezi intr-un anume fel tocmai ca sa menajezi niste sensibilitati (usor desuete, as zice eu, dar fara sa am nici pe departe intentia sa le minimalizez) atunci cand tii cu tot dinadinsul sa fii persoana publica. Ca personalitate nu cred ca va reusi vreodata sa fie.  Dar ca sa faci din el un mare antisemit, mi se pare o exagerare la fel de prosteasca. Chiar nu vrea sa inteleaga nimeni ca asta nu este in stare de nimic mare? In niciun caz nu incerc sa ii disculp prostia si egocentrismul care il fac sa fie atat de prost incat sa creada ca este buricul pamantului si are voie sa spuna si sa faca orice. In definitiv repeta tiparul dupa care acesti buzdu(guz)gani inteleg sa isi obiectiveze nevoia de putere parvenita si nu castigata si asumata prin calitati care sa ii departajeze de semenii lor. Dar totusi… ca sa faci din Sova un mare dusman al poporului evreu, mi se pare un punct de vedere care denota fie o exagerare rau intentionata fie o prostie la fel de mare ca a lui Sova.
      Tiparul asta de arogant buric al pamantului il reia cu succes un alt copil teribil. Este vorba despre proaspatul ministru Corlatean. Ba, potoliti-va dracului ca nu sunteti decat niste neica nimeni in contextul politic mondial. Cum dracu, ba, sa pui sub semnul intrebarii niste comunicari venite de la organisme europene insinuand (grosolan, fara tact, lipsit de diplomatie de altfel) ca astia lucreaza dupa ureche, in discutii pe marginea santului? Cum adica sa ceri unei curti constitutionale (oricare ar fi aia) sa iti confirme veridicitatea unor documente la care se refera aia? Adica aia inventeaza? Bai, ce dracu cauti tu la externe? Chiar vreti sa dovediti continuu ca sunteti o gasca de incropeala formata in masura prea mare din diletanti egocentrici? Apucati-va, ma, de treaba sau lasati-i dracu pe altii care sunt in stare sa munceasca cu cap si echilibrat.
     Acest eon  al fiintei (vomitande dogmatic) a natiei romane - l-am numit pe omnipotentul, pe enciclopedicul (asta se pricepe si la legi si la fotbal si la metempsihoza si la tainele sfinte ale limbilor moarte… da` la ce nu se pricepe?), pe micul erect interimar - care in furia-i suparata scapata din camasa de forta (si unde in alta parte decat la Antena 3, locul in care gaura de vierme, sfincter septic al unui univers paralel populat cu psihopati,  se desface catre universul zilelor noastre), isi aroga iarasi rolul de Casandra beata demna de  analele istoriografiei (evident ca sensul in cazul de fata are legatura cu anusul si nu cu scrierile istorice)  patologice si ne prezice apocaliptic destinul de sclavi ai Europei. Voooorbeste gura fara tine. Pai, ma… hai sa te iau altfel. Cine ne-a vandut pe spagi grase? Nu voi clasa politica? Cine a negociat toate privatizarile? Nu voi? Cine a negociat toate actele de aderare? Nu voi? Cine ne-a transformat in piata de desfacere? Nu voi? Cine a facut pe dracu in patru sa nu avem nimic facut temeinic in tara asta? Nu voi? Ceea ce faci tu nu este patriotism, ma! Este doar atitudine schizoida pe care nu o mai poate controla nici legea, nici bunul simt. Du-te nene si indoapa-te cu rudotel. Tu esti constient ca inabilitatea ta grandomana, dar si bolnava in aceeasi masura, loveste in absolut toti romanii? De fapt… pe tine si pe ailalti ca tine va  doare in norul de pe cer, ca oricum voi sunteti protejati de salarii si pensii complet nemeritate. Ca sa nu mai vorbim despre averile facute pocnind din degete. Ce faceti voi, ma, sa meritati fiecare leut pe care vi-l plateste orice tampit de roman care munceste?
    

Niciun comentariu: