sâmbătă, 20 octombrie 2012



M-as referi acum numai la stenograma discutiei dintre presedintrele Basescu si Blejnar. Reiese foarte clar ca inainte de aceasta discutie, presedintele fusese deja destinatarul unui material informativ. Nu reiese de nicaieri daca, in prealabil, Blejnar discutase cu cei in drept din Executiv, asa cum ar fi fost normal. Ca un presedinte trebuie sa stie de la sursa unele informatii delicate, asta nu mi se pare chiar deloc anormal. Daca insa Blejnar a sarit de ministrul de resort si de seful Guvernului, o interpretez pe de o parte ca exces de zel si slugarnicie a slujbasului veros iar pe de alta parte ca inabilitate a presedintelui atunci cand accepta o discutie directa inainte ca Blejnar sa fi discutat cu sefii lui directi. Inclin sa cred ca nu s-a sarit peste procedura avand in vedere ca in alt caz, la fel de delicat, presedintele il trimite intai la sefii lui. Nu vad de ce intr-un caz ar fi respectat procedura si in altul nu. Pe de alta parte, nu cred ca presedintele nu era la curect (serviciile au obligatia sa il informeze) cu nazbatiile lui Blejnar iar in virtutea acestui fapt nu cred ca ar fi "muscat" sa sara peste proceduri decat cu un anumit scop ceva mai subtil. 
Vreau in special sa ma refer la sursa si motivul aparitiei acestei stenogame in presa. Pentru asta vreau sa evidentiez in mod special faptul ca subiectul stenogramei discutiei dintre cei doi nu are niciun fel de legatura, dar absolut niciuna, cu cauza in care este incriminat si cercetat Blejnar. Ori neavand niciun fel de legatura, relevanta discutiei este ZERO. Iar in cazul asta scopul poate fi unul dintre cele pe care le voi atinge in continuare.
1. Se incearca manipularea perceptiei publicului prin punerea in legatura a numelui Blejnar si Basescu in contextul in care Blejnar este cercetat pentru diverse matrapazlacuri penale. Repet!!! Din stenograma cu pricina nu se poate face NICIO legatura intre cauza in care este cercetat Blejnar si presedinte. Este deci vorba de o forma de intoxicare la care apeleaza adversarii si dusmanii presedintelui.
2. Cineva, de data asta favorabil presedintelui, incearca sa induca ideea ca insusi presedintele poate fi ascultat. Concluzia indusa ar fi aceea ca organele de cercetare nu sunt sub controlul si influenta presedintelui. Ma astept ca in urmatoarea perioada sa apara in spatiul public stenograme care sa acuze, intr-un fel sau altul, pe unul sau mai multi politicieni de la putere iar prin intermediul acestei stenograme se poate contracara ideea ca ar fi amestecul presedintelui pentru ca, nu-i asa, ati vazut ca si presedintele a fost ascultat. Cu alte cuvinte, se pregateste terenul perceptiei pentru actiuni viitoare de demascare dar in asa fel incat sa nu mai poata fi incriminat presedintele ca promotor al unor asemenea dezvaluiri.
3. Organele de cercetare isi fac datoria in mod independent. In cazul asta insa ii acuz de lipsa de curaj pentru ca isi fac treaba nu tinand cont strict de treaba pe care trebuie sa si-o faca (ar fi de stiut daca au respectat toate procedurile legale) ci si de perceptia publica: vezi doamne, noi ne facem treaba indiferent de cine este vorba asa ca, observati bizonilor, nu ne comanda nimeni. Pentru ca, repet, stenograma cu pricina nu are chiar niciun fel de legatura cu cauza pe care o cerceteaza. Si atunci ce rost avea sa o faca publica? 
Concluzia pe care vreau sa o trag este urmatoare: domnilor si doamnelor, incercati sa nu ne mai manipualti!!! Nu suntem prosti!!! Chiar daca nu avem informatii, de gandit logic, intr-o relatie cauza-efect, suntem in stare sa o facem multi. Mult mai multi dceat va place voua sa credeti si sa acceptati. Respectati-ne si lucrati in slujba noastra, indiferent care sunteti la putere.

Niciun comentariu: