luni, 14 mai 2012

     

       Romania indezirabila

       Ca urma sa fie un guvern de incropeala, mie imi era clar. Ca urma sa fie un guvern cu ministri indezirabili in orice fel de guvern, la asta nu m-am asteptat.
       Ministrul de externe... pentru ca prima ta afirmatie de luat in seama sa fie aceea conform careia esti prieten cu un colonel sub acoperire al GRU (serviciul de spionaj al armatei din Rusia), in situatia in care tara ta este membra NATO, mi se pare o lipsa de instinct diplomatic fara seaman. Foarte bine ca ai prieteni si cunostiinte printre spioni de diverse natii. Dar nu ai voie sa o spui cu gura pana la urechi. Cam la ce sa se astepte partenerii nostri din NATO si din Europa cand ministrul de externe al Republicii Romania afirma ca este prieten cu un spion rus? Un om in asemenea pozitie este fie foarte prost fie nu are nici cel mai mic instict diplomatic ca sa fie in stare sa faca o asemenea afirmatie. Pentru ca asa ceva este o gafa monumentala intr-o lume extrem de sensibila la nuante.
      Ministrul educatiei... dovedit a fi un plagiator ordinar, nu numai ca nu are minima decenta sa isi dea demisia in secunda doi dar mai are si indecenta sa minta in vazul lumii negand ceea ce era mai mult decat vizibil, in timp ce diversi oameni neangrenati politic aduc dovezi peste dovezi, care mai de care mai concludente. Primul ministru insa, in loc sa ii sugereze discret sa se retraga, o da cotita ca va institui o comisie, ca bla bla bla.
      Ministrul agriculturii... unul dintre baietii de casa ai domnului Voiculescu (a nu se intelege unul dintre efebii domnului Voiculescu pentru ca domnia sa are totusi o varsta venerabila si nu cred ca il mai duce hormonul la altceva decat la a face bani pe tot felul de cai) este in situatia in care sa gestionze un minister cu care distinsul domn Voiculescu are un litigiu in instanta de numai vreo 60 milioane de euro. Oare cui ii va tine partea domnul ministru avand in vedere ca ii este dator mentorului sau vreo 300 000 euro?
     A inceput o noua era de Dreptate si Adevar. Imi suna foarte cunoscut.
       

Niciun comentariu: