miercuri, 23 mai 2012


         Cand tara geme, premierul joaca dupa legea bunului plac

         Domnul Ponta exceleaza in producerea de scandaluri. O face intentionat? O face pentru ca este manipulat? O face din inabilitate? Nu stiu. Cert este ca ceea ce se petrece este chiar inadmisibil. Oricum, pentru mine nu este o surpriza ci doar certificarea unor previziuni pe care le faceam cu nu mult timp in urma. Pe scurt: dupa numira la Ministerul Agriculturii a unui ministru (si zau ca nu vreau sa ii fac un proces de intentie dar chiar nu pot trece cu vederea "coincidenta") care ii datoreaza domnului Voiculescu o suma cu cinci zerouri (in euro), domnul Voiculescu fiind in proces cu Ministerul Agriculturii pentru nu mai putin de 60 milioane euro cu care ar fi prejudiciat amintitul minister, dupa cele doua numiri la Ministerul Educatiei,  apare un scandal complet aiuritor cu seful Inspectoratului de Stat in Constructii. Prima masura luata de primul ministru, in prima sedinta de guvern, a fost sa treaca acest inspectorat in subordinea directa a domniei sale. Chiar era atat de importanta actiunea asta pentru Romania? Ulterior domnul Ponta o demite pe sefa institutiei si il numeste pe un alt domn. Asta se intampla vinerea trecuta. In prima zi de lucru a acestui nou sef, adica luni de dimineata (probabil a lucrat la greu domnia sa sambata si duminica... oare o sa-l plateasca domnul Ponta pentru orele suplimentare?) trimite la DNA o hartiuta in virtutea careia Inspectoratul de Stat in Constructii se retrage ca parte civila din procesul pe care fostul premier Adrian Nastase il are la ora actuala, pe motiv ca amintita instutie nu a fost prejudiciata. De retinut faptul ca dupa numai doua zile urma sa fie termenul final pentru pronuntarea sentintei finale in cazul domnului Adrian Nastase, proces care avea ca baza exact prejudiciul produs Inspectoratului de Stat in Constructii. Urmarea ar fi inchiderea procesului daca tot nu exista prejudiciu. Pana aici ai mai putea sa inchizi ochii in ideea ca s-a facut candva o nedreptate care trebuia reparata. Numai ca, hartiile care il incriminau pe domnul Adrian Nastase si care aratau prejudiciul produs, la vremea respectiva, au fost puse la dispozitia DNA, din PROPRIE INITIATIVA tot de domnul asta care acum depune hartie ca nu a existat prejudiciu. Nu stiu daca domnul Adrian Nastase este vinovat sau nu. Chiar nu imi dau voie sa ma substitui justitiei. Pana una alta, oarba, chioara, mioapa, sasie, cu orbul gainii, justitia asta este parte a statului si face parte din regula jocului. Dar oare sa fie vorba numai de coincidente? Si pe domnul asta care azi face jocul asta de gainar, cine il tine in brate daca tot este in subordinea directa a primului ministru?
        Ba acum, in loc sa ne demonstreze ca este un guvern al dreptatii (asa cum ne spunea pana de curand domnul Ponta), in loc sa se ocupe de treburile mai mult decat presante ale tarii, domnia sa isca o cearta de  copil tampit, frustrat, o cearta de colt  strada pe tema "cine merge la Bruxelles: presedintele sau premierul?" Din punctul meu de vedere mi se confirma teama ca restauratia asta nu este numai de nivel jos de tot ci restaureaza josnicia cu care m-a obisnuit ani in sir.
        Daca acum cateva saptamani domnul Ponta promitea marea cu sarea pe toate canalele posibile, in hartiile care nu le vede toata lumea (ma refer la scrisoarea de intentie adresata FMI), isi retrage promisiunile facute populatiei afirmand ca a doua transa de marire a salariilor din sectorul bugetar se va face doar daca veniturile bugetare o vor permite.
      Si ca sa nu treaca nicio zi fara o idiotenie, distinsul domn prim ministru sugera astazi, intr-un interviu, ca nu ar mai trebui facut public cursul de schimb pe motiv ca descurajeaza populatia. Pffff....
     S-a dat liber la bunul plac.

Niciun comentariu: