sâmbătă, 5 ianuarie 2013




      Marea mahmureala

     As fi vrut sa scriu despre gloabele si martoagele parvenite din Poiana Brasov, despre mizeria inchipuita si despre fitzele de rahati deversati de lipsa de bun simt al creatiilor capitalismului romanesc. Si acum il vad pe marlanul ala din fata unui hotel de lux cum ii spunea rastit angajatului “Ba Aurele, ce (bip bip) mea ma, adu ma masina (un Range Rover) ca ma grabesc! Ma, da ce (bip bip) mea, ma, nu stii sa o scoti? Ma, baga-mi-as (bip bip)”  (grafierea imi apartine  pentru ca nu sunt deloc sigur ca distinsul chiar stie sa foloseasca corect regulile gramaticale si sintaxa… ca daca este personaj important, nu mai are nevoie si de asa ceva) sau doamna imblanata (mare jmecherie, vere) care in acelasi timp ii spunea lui Aurel “Aurel draga, adu-mi masina mai repede (un Mercedes ML) ca nu o sa stau aici in frig sa ma pis pe mine”… Ca doar suntem domni si doamne de vaza, ce (bip bip) mea. Cum la fel as fi vrut sa povestesc despre euforia orgasmica a diversilor care “L-ai vazut pe Becali? M-am fotografiat cu el” sau “L-am vazut pe Copos!!! A trecut la cativa metri de mine”. Dar cine sunt toti astia, ma? Si am vrut sa scriu inca despre multe altele care, la un loc, atunci cand spui Poiana Brasov, te apuca vomitatul instantaneu. Mi-am lasat insa furia acoperita de o furie si mai mare: revolta premierului impotriva INS si CNSC. Adica cum dom`le? Daca o statistica nu se inscrie in nevoile tale propagandistice, trebuie pedepsit seful institutiei cu pricina? Pai nu stii ca institutia cu pricina nu este in subordinea Guvernului si ca sefii ei sunt ajunsi acolo prin concurs? Sau nu vrei sa stie bizonii lucrul asta? Si CNSC-ul ce ai vrea sa faca? Sa inchida ochii la licitatiile aranjate? Nu CNSC-ul intarzie licitatiile si lucrarile (are termen legal de rezolvare a contestatiilor 20 de zile) ci cei care le aranjeaza pentru premianti. Sau nici pe asta nu vrei sa o afle bizonii? Dar macar ai sa le spui bizonilor ca nu ai niciun fel de posibilitate legala sa ii inlocuiesti pe sefii acestor institutii decat daca au gresit iar greseala trebuie si dovedita? Ma, cat de prosti crezi tu ca pot fi si bizonii?
     O alta marhmureala peste care am dat a fost moartea lui Sergiu Nicolaescu. Dumnezeu sa il ierte. Mai mult de atat nu merita niciun muritor. Nici de bine nici de rau. Ei bine, tocmai exagerarile, intr-o parte sau in alta, mi-au accentuat si mai mult senzatia de greata. Hai sa fim seriosi! Au fost o multime de alti regizori si actori de geniu,  mult mai talentati decat asta. El a iesit in evidenta la vremea respectiva tocmai pentru ca productiile lui au servit fara cusur interesele unui conducator megaloman-egolatru care vroia un popor egocentric pentru ca  nu avea cu ce altceva sa umple burtile goale. Si uite asa Sergiu Nicolaescu a pedalat la maxim pe cat de frumosi si viteji suntem noi romanii. Fara sa spuna si cat de idioti si infometati eram si suntem. Nu am vazut nimic (in filmul Mihai Viteazu) despre rascoalele inabusite in sange de catre tiranicul domnitor. Ca si in celelalate filme, nu am vazut decat maretia exagerata a unui popor caruia ii ghiortaie matele. Sergiu Nicolaescu a fost doar unul dintre multii care au profitat din plin de avantajele puse la dispozitie de socialismul multilateral dezvoltat. Si care apoi a profitat din plin si de pe urma mascaradei morbide numita Revolutie tocmai pentru ca aceste avantaje sa nu dispara, pentru o mana de oameni. Ganditi-va numai cati regizori au putut sa aibe la dispozitie atatea fonduri si resurse umane (ii stateau la dispozitie si regimente intregi pentru figuratie) intr-o perioada in care teatrele (ca si acum) se descurcau care cum puteau. Ca sa faci dintr-un Sergiu Nicolaescu marele regizor si actor al tarii asteia, este cam mult. Cum la fel de mult mi se pare si sa faci din el marea jigodie a contemporaneitatii. Omul asta daca ar fi fost intr-adevar un mare patriot, ar fi dat pe guse tot ce stia despre mascarada. A ratat si asta sansa de a fi OM. In numele celor care au murit si pentru memoria lor. Ma lasati cu restul rahatului?
   Sincer sa fiu, in momentul asta, psihicul, afectivul si demnitatea mea nu stiu daca sa rada sardonic, sa urineze pe morminte (nu am vrut sa scriu “sa ma pis” ca ar fi sunat prea golaneste in urechile ipocrite... Emile, cand nu ai sa mai fii prost, cu toate ca nu cred ca o sa iti iasa, ai sa intelegi ca in limbaj golanesc asta este sinonim cu dispretul) sau sa planga amarnic de jalnicia poporului meu. Ce este cu voi, fratii mei? Chiar nu aveti minima decenta sa nu faceti din moarte a unui oarecare (fie el si profitor profitor venerat), un spectacol dezolant si macabru prin nevoia voastra de sange, sperma pe paine (Emile, nu fi prost! asta este figura de stil si inseamna omorarea pruncilor, a nevinovatilor) si circ? Iar voi, popilor, nu va mai saturati sa vreti totul? Crestinismul nu este biserica voastra. Cladirile voastre sunt doar masura vanitatilor voastre. Voi nu vreti si nu stiti sa va ingrijiti de suflete. Voi vreti doar sa aveti monopol asupa nasterilor, mortilor, confuziilor, cununiilor si absolut tot ce are legatura cu stransul banilor si proprietatilor neimpozitate. Cum va permiteti voi, niste simpli oameni nevolnici, sa judecati optiunea unui alt muritor? Sa fim intelesi!!! Eu nu cred intr-un Dumnezeu razbunator si rapace care vrea avutii si manipularea constiintelor. Eu cred intr-un Dumnezeu bun, iubitor, intelegator si tolerant cu creaturile SALE. Voi nu in interesul LUI sunteti lucratori ci in interesul unei institutii care nu prea mai are legatura cu divinitatea, cu dumnezeirea si cu credinta. Voi cu pupatul moastelor, cu stransul de avutii, cu ipocrizia, cu manipularea constiintelor, cu ciripitul la Securitate, cu propaganda electorala pentru un loc la masa cu bucate. Evident, nu toti sunteti asa, dar oricum mult prea multi pentru ca impresia de ansamblu sa fie asta.
    Plang si injur un popor, poporul meu, pentru ca il iubesc si il vreau mai bun, mai intelept, mai tolerant, mai iubitor. Nu imi este frica de niciunul dintre voi. Oricum eu voi muri. Si ar trebui ca si voi sa va ganditi ca veti muri intr-o zi. Nastase va da lectii din puscarie, Becali va conduce din stana aurita, televiziunile va manipuleaza cu  greve ale foamei platite, acuzatii de furturi va sunt ministri sau parlamentari, fostii turnatori la Securitate va servesc lectii de capitalism. Nu stiu daca sa rad sardonic, sa... (nu mai repet ca iarasi imi spune Emil ca sunt un neica nimeni si un gunoi) sau sa... (nici pe asta nu o mai spun ca sigur Emil nu ar intelege-o). 
   

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.