sâmbătă, 12 ianuarie 2013


     Invataturi de Belea.

    Imi sunt inca destul de proaspete in minte zicerile profesorului meu, nu mai inalt de 1.60 m, ca te intrebai unde Dumnezeului a intrat in el atata carte. Si il mai si chema, Dumnezeu sa il ierte pentru ca a avut un destin tragic, sfarsit in singuratate si gasit dupa nu stiu cate zile, Belea, cu accent pe primul e. Micul om mare incerca sa ne invete, prin anul 3 de facultate, ca orice sistem de sine statator trebuie sa functioneze independent, dar daca nu are o bucla de AUTOREGLARE, risca sa aibe o functionare haotica si sa ii fie perturbata functia de tot felul de factori perturbatori, variabile inconstante sau parametri necorespunzatori introdusi artificial. Si uite asa teoria de belea a domnului Belea (cu accent pe primul e), chiar daca se referea la sisteme de automatizare, a inceput sa prinda contur in viata de zi cu zi. Pana intr-o zi cand a trebuit sa invat iarasi, dar de data asta fara sa ma secondeze un profesor Belea (cu accent pe primul e), ca si noua societate pe care o traiam, cu opinteli, cu spasme, cu nedreptati si abuzuri, cu judecati strambe si incompetenta dar si cu nevoia de repere, ca sa functioneze optim are nevoie de sisteme de sine statatoare prevazute cu bucle de autoreglare. Numai in felul asta fiecare sistem putand sa functioneze optim. Dar cui sa i se adreseze necunoscutul care vedea la tot pasul numai un amalgam de sisteme stricate fara bucle de autoreglare si care, fiecare in parte, incercau sa faca treaba oricui altcuiva numai pe a sa nu? Dar la un moment dat a venit o vreme cand cetateanul singuratic a intalnit multi alti cetateni la fel de singuratici si au inceput sa spuna raspicat NU. NU mai merge asa! Lucrurile trebuiesc facute ca la carte ca sa poata functiona intregul. De acum inainte fiecare sistem sa lucreze independent si fiecare in parte sa aibe propriile bucle de autoreglare pentru ca masinaria stat sa mearga!
Ei bine, petitia iesita din acea parte de societate civila nestiuta, neluata in seama, neglijata, abuzata si dispretuita de masinaria stat, vrea o justitie independenta, o justitie care sa fie lasata sa isi rezolve singura problemele pentru ca poate sa o faca, o justitie care sa ii fie reper intr-un stat macinat de prea multe sincope, de prea multe incertitudini, de prea multe lipsuri, de prea multa hotie, de prea multa nemernicie. Lasati-ne JUSTITIA in pace!!!! Noi credem in ea si in capacitatea ei de a fi pavaza si garantul stabilitatii cetateanului nestiut, demn, care nu mai vrea ca totul sa fie doar politic. Suntem gata sa aparam justitia care are menirea sa ne apere pe noi!!!

http://www.petitieonline.ro/petitie/pentru_un_c_s_m_puternic_pentru_o_justitie_independenta_pentru_viitorul_tarii-p24960151.html

Niciun comentariu: