miercuri, 8 februarie 2012



   O mutare politica disperata sau de o inteligenta perversa?


    In seara asta ni s-a servit o propunere de guvern pe care prea multi s-au grabit sa o atace sau sa o apere dar de pe pozitii total superficiale si cu argumente complet juvenile, argumente care au la baza doar negarea ab initio sau acceptarea pro domo care nu avea nicio legatura cu rigoarea si cu atat mai putin cu toleranta si gandirea pozitiva.
    Intrebarile ar fi doua: pe de o parte cine este in spatele acestei mutari iar pe de alta parte cum va putea initiatoul acestei mutari sa ii struneasca pe toti anchilozatii in devalmasia avara a lacomiei fara limite. Pentru ca raspunsul la aceste intrebari ar putea prefigura tranferul si inteligent intitutionalizat dar si neconvulsiv catre un alt fel de clasa politica care ar putea relansa PDL-ul spre procente de peste 30% in viitoarele alegeri parlamentare. In noaptea asta se joaca pierderea alegerilor sau castigarea alegerilor viitoare de catre PDL. Ar putea fi noaptea istorica a Romaniei. Ma intreb cati dintre imbuibatii si incremenitii puterii si opozitiei realizeaza acest lucru. Cred ca extrem de putini.
     Domnii Antonescu si Ponta dovedesc inca o data ca sufera de autosuficienta si nu au habar ce se intampla. Ca despre simt politic nu poate fi vorba in niciun caz. Sa speram ca  undeva in esalonele trei si patru ale partidelor lor fierb totusi niste minti destelenite pentru ca altfel PDL-ul ia un avans considerabil care va putea fi contracarat extrem de greu in urmatorii ani. Nu ii iubesc pe niciunii. Sper insa cu disperare ca nu vom muri incet sub dominatia prostiei, lacomiei, inculturii si intolerantei fara argumente a unei clase politice imbatranite prematur. Pentru ca sanatatea noastra ca natie nu depinde decat de capacitatea lor de a fi toleranti iar bunastarea noastra ca natie (bunastare pe care o tot asteptam de 20 de ani si pe care fiecare dintre ei ne-a furat-o in mod sistematic) depinde de echilibrul dintre fortele politice.
    Sa speram ca artizanul mutarii din seara asta va avea puterea sa se lupte cu prostii si lacomii din ambele tabere. Altfel va trebui sa mai asteptam iarasi niste ani buni. Istoria ar putea sa fie rescrisa incepand cu seara asta. Cine este dispus sa ii dea o sansa?

Niciun comentariu: